Årlige konferencer i VPP
Anerkendte oplægsholdere løfter sløret for seneste evidensbaserede forskning indenfor personvurdering i erhvervssammenhæng.
Konference 2023
Tema: Mødet mellem talent og kultur
Dyk ned i talentets gåder på VPP's kommende konference.
Hvad ligger bag talent og hvordan kan vi arbejde med talent i organisationen? Hvordan udforskes, spottes og dyrkes et talent i virksomhederne, og hvilken indflydelse har organisationer på talenters engagement?
KONFERENCEN ER AFLYST!
På grund af uventet lav tilslutning til ovennævnte planlagte konference d. 3. oktober 2023 ser vi os desværre nødsaget til at aflyse arrangementet.
Det har været en meget svær beslutning, men da vi ønsker at du, som deltager, får størst muligt udbytte af det dialogbaserede event, var der desværre ingen vej udenom.
Vi LOVER at vende stærkt tilbage med nye, spændende initiativer og takker dig for din tid og for at vise interesse i vores konference.
Hvis du er nysgerrig på emnet og oplægholderne, så er du velkommen til at downloade konferenceflyeren via linket herunder:
KLIK OG DOWNLOAD KONFERENCE-FLYER HER...
Tidligere konferencer
Konferencer 2021
Tema: Intelligens og præcision i personvurdering
Er du rigtig klog!?
Det er kendt viden, at ingen testværktøjer forudsiger jobsucces bedre end intelligensmålinger, statistisk set. Alligevel er mange tilbageholdende når det kommer til anvendelsen af denne viden.
For hvad er intelligens egentlig? Er der ikke nogen der er kloge – men alligevel ”ikke rigtig kloge”? Og hvad med alle dem der ikke passer ind i statistikken og får succes i arbejdslivet, uden at være gode til at besvare intelligenstest?
De spørgsmål og flere sætter vi fokus på, når VPP traditionen tro, afholder årlig konference for alle med interesse i professionel personvurdering – i år under overskriften Intelligens og Præcision i Personvurdering.
Målgruppe: Ledere, HR-folk og andre med interesse for personvurdering i privat eller offentligt regi.
OPLÆGSHOLDERE
Peter Lund Madsen
Peter er dr. med, forfatter og videnskabsformidler, og skal berige – og mon ikke også underholde -- over temaet Hjernetalenter. Herunder
•Hvad er intelligens – og er der 7 af dem?
•Intelligens og talent – hvad er medfødt, hvad er tillært?
•Humor, intuition og evnen til at lukke døren stille bag sig?
Lars Larsen
Lars er professor ved Institut for Psykologi ved Århus Universitet, og skal forelæse om Intelligenstests. Herunder
•Intelligens historie som akademisk disciplin
•Hvordan måles intelligens?
•Hvad og hvor meget forudsiger intelligenstest?
Thomas Hedegaard Rasmussen
Thomas er Senior Vice President i Vestas, Ph.d. i psykologi og forfatter til bogen Evidensbaseret HR. Thomas skal fremlægge cases på Evidensbaseret Ledelse i Globale Virksomheder. Herunder
•Hvordan kan intelligens og personlighedstestscores kvalificere HR-arbejdet?
•Hvilke potentialer vs. faldgruber er der i anvendelsen af intelligenstest?
Troels Gottlieb
Troels er ph.d.. i personlighed og ledelseseffektivitet, og skal introducere til mentalisering - et i psykologien nyt og sprudlende felt af relevans for erhvervslivet. Herunder
•Mentalisering - den sociale G-faktor?
•Hvordan måler vi social intelligens?
Adrian Furnham
Adrian er professor i differentialspsykologi ved UCL – og med sine 95 bogudgivelser og over 1.200 videnskabelige artikler i blandt international erhvervspsykologis absolutte topnavne. Adrian skal forelæse om Emotional Intelligence. Herunder
• What is Emotional Intelligence and how to measure it?
• The story of the Social Intelligences
• Emotional and Cognitive intelligence: what is the difference?
• How to Improve your Emotional and Cognitive Intelligence at work
• How it all works: when, why and how EI is important at work
Konferencer 2020
Tema: Charme, selvtillid eller løgnerisk bedrag?
Hvordan ved du, om din kandidat har charme, selvtillid eller løgnerisk bedrag?
For mange jobansøgere er rekrutteringsprocessen barrieren mellem dem og et job – nogle gange drømmejobbet. Derfor anbefaler nogle, at man bør lyve sig vej til drømmejobbet, og forskning viser da også, at personer med gode ’impression-management skills’ har klart nemmere ved at få et job end den mere ydmyge type – også selvom det at kunne sælge (sig selv) ikke er en del af jobbeskrivelsen.
Men hvad er en løgn? Hvad er dens funktion, og hvornår bliver den destruktiv? Og vigtigst af alt: Hvordan sikrer vi, at vi får ansat de rette mennesker på trods af Charme, selvtillid eller løgnerisk bedrag?
Traditionen tro afholder VPP en årlig konference for alle med interesse i professionel personvurdering – i år under overskriften Charme, selvtillid eller løgnerisk bedrag?
Målgruppe: Ledere, HR-folk og andre med interesse for personvurdering i privat eller offentligt regi.
Agenda
8.30: Indskrivning og morgenmad
9.00: Velkomst
9.20: Adrian Furnham: Faking and Leadership derailment in psychometrics
10.50: Tine Wøbbe: Når løgnen bliver patologisk
12.10: Frokost og netværk
13.00: Nikolaj Arpe Harmon og Asmus Leth Olsen: (U)ærlighed og jobsektorvalg i Danmark og verden
13:45: Rune Rasmussen: Metoder til at opdage upålidelige resultater ved psykologisk testning
15.15: Jonathan Bradshaw: Online testing, cheating and forensic psychometrics
16.15: Key take-aways
16.30: Tak for i dag
TALERLISTEN
Adrian Furnham er med sine over 1.200 videnskabelige publikationer og 85 bøger på CV’et, samt rådgivningsopgaver om testanvendelse i virksomheder verden over, blevet kaldt psykometriens Henry Ford.
Adrian Furnhamredegør i sin forelæsning dels for det klassiske spørgsmål om, hvorvidt jobansøgere kan og vil ”snyde” i deres testbesvarelser, og dels for det seneste nye psykometriske ”The Dark Triad” (psykopater, narcisister og machiavellianister), som retter fokus på at spotte velfungerende - men giftige - løgnere og manipulatorer.
Tine Wøbbe har ved siden af sine daglige praksis som øverst ansvarlig for psykologiske udredninger og behandlingsplaner for blandt andre landets allerfarligste retspsykiatriske patienter, publiceret en længere række videnskabelige artikler vedrørende dyssociale personlighedsstrukturer. Tine er i offentligheden blandt andet kendt for sin medieoptræden i DR-dokumentaren Din psykopat.
Tine Wøbbe fortæller med afsæt i sit kliniske arbejde om og forskning i, hvad der skiller dagligdagens løgne fra giftige psykopatiske træk.
Nikolaj Arpe Harmon og Asmus Leth Olsen, som er henholdsvisLektor ved Økonomisk Institut, KU og Professor MSO ved Institut for Statskundskab, KU, fortæller om deres forskergruppes nylige – og jævnfør Den Danske Bank skandalen – veltimede studie, en nylig videnskabelig påvisning af, at studerende med tendens til at snyde i terningspil, drømmer om en karriere i finanssektoren.
Rune Rasmussen, neuropsykolog, Ph.D. lektor, arbejder til daglig med klienter ramt af neurologiske skader og anvender i den forbindelse tests til at vurdere hvorvidt en person (bevidst eller ubevidst) overdrev sine symptomer for på den baggrund at vurdere f.eks. tilkendelse af førtidspension. Rune vil gennem cases fra sit arbejde indføre publikum i de metoder han anvender og hvordan de vil kunne bruges op normale personer.
Jonathan Bradshaw er psykometriker og direktør i konsulenthuset Eikonika som har specialiseret sig i at evidensbasere HR-beslutninger via statistisk analyse. I blandt Eikonikas kunder er Forsvarets Rekruttering, som Bradshaw løbende udvikler og afprøver test for. Heraf senest en intelligenstest med indbygget mulighed for at kunne afsløre snyd.